środa, 26 września 2012

eko market ostra papryka


U mnie nadal bardzo pikantnie . 
Dziś chciałam się z wami podzielić przepisem na gulasz meksykański (który znalazłam na genialnej stronie przepisy.pl)
Tak od rana patrzyłam na przyprawę ostrą paprykę z EKO MARKETU http://www.eko-market.pl/product_info.php/products_id/1212 i myślałam do czego tu Cię wykorzystać.

Papryka ostra [50 g] z EKO-MARKETU
Produkt czysto naturalny, niemodyfikowany genetycznie. Aromatyczny zapach i ostry smak tej przyprawy czyni ją niezastąpioną dla wszelkich podawanych "na ostro" dań mięsnych (bogracz, leczo) i rybnych, drobiu, a także zup (n.p. węgierska zupa rybna - halaszlo, czy polska - flaki), dań z ryżu, sałatek, sosów, zapiekanek, pizzy oraz potraw z serów czy jaj.




Czym się wyróżnia papryka z EKO MARKETU ?
-Zdrowa ( nie zawiera szkodliwych sztucznych składników)
-100 % papryki
-tania

Nie wiem czy wiecie ale  spożywanie ostrych potraw stymuluje wydzielanie endorfin - naturalnych substancji znieczulających i osłabiających destrukcyjną rolę stresu. :) 

Gulasz meksykański składniki

 Sposób przygotowania:
  1. Przypraw mięso przyprawą Delikat Knorr i podsmaż. Zalej gorącą wodą i duś do momentu, kiedy będzie miękkie.
  2. Kukurydzę i fasolę odcedź.
  3. W malej ilości wody rozrób Sos Do pieczeni ciemny Knorr. Dodaj do mięsa pod koniec duszenia. Odcedzoną kukurydzę oraz fasolę duś do momentu, kiedy sos stanie się gęsty.
  4. Dopraw ostrą papryką w  proszku http://www.eko-market.pl/product_info.php/products_id/1212i solą do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba. Ja osobiście dodaję aż 2 łyżki stołowe ostrej papryki ) Ale uwaga ! Ja lubię na prawdę ostre dania
    !!    
     


     

     


     
     


Zdjęcia pochodzą ze strony przepisy.pl