czwartek, 27 września 2012

Jeśli kawa to tylko z sklep.coffea.pl :)

Kawa, kawa, kawa musi być,
jak nie ma kawy, nie ma zabawy.
Kawa, kawa, kawa musi być.


 Kolumbia zajmuje obecnie drugie miejsce na świecie pod względem uprawy kaw. Są one podstawą gospodarki kraju, a rząd zaangażowany jest w jej promocję. Najlepsze gatunki uprawia się w Kordylierach. Kawa po zbiorach jest sortowana i przyporządkowywana do kategorii ze względu na wielkość ziarna.

Dziś napijemy się kawy   ziarnistej Arabica Excelso Kolumbia.
Nie ma nic przyjemniejszego od napicia się rano świeżo zmielonej kawy , ten zapach który unosi się po całej kuchni jest cudowny . Jeśli mam taką możliwość to zawsze kupuję kawę w ziarnach , ponieważ mam wtedy pewność że jest to prawdziwa kawa ,oraz że nie ma w niej nic dosypanego .
Kawa Arabica Excelso Kolumbia ma  lekki karmelowy aromat , ale jest on bardzo delikatny. Więc z pewnością będzie każdemu smakował . Pewnie każda z was wie  że kawa działa pobudzająco i orzeźwiająco , przyspiesza przemianę materii i zwiększa sprawność myślenia .  W rozsądnych ilościach jest bardzo zdrowa . Zawiera przeciwutleniacze , które zapobiegają powstawaniu wolnych rodników . Koszt kawy Arabicy Excelso Kolumbia wynosi 27,77zł / 250g , cena naprawdę bardzo atrakcyjna  , bo kawa jest wyśmienitej jakości i jest jej dużo .  Polecam wszystkim koneserom kawy.
Z pewnością kawa Arabica Excelso Kolumbia doskonale nadaję się na prezent ,  każdy obdarowany będzie zadowolony .
Kawa excelso Kolumbia jest delikatna w smaku , zapewniam że zasmakuję osobą które wcześniej kawy nie lubiły.
Doskonale nadaje się do zaparzania klasycznego espresso. Wasze przyjaciółki będą zachwycone , bo przecież najlepiej się rozmawia przy dobrej kawie  :)  . Moje miłe panie więc szybciutko zabierajcie się do parzenia tego cudownego "napoju"





Arabica Excelso to jedna z najbardziej lubianych kaw kolumbijskich. Dość delikatna, ale bogata, o pełnym, jedwabistym smaku i przyjemnym aromacie. Posiada zrównoważony, klasyczny bukiet bez dominujących nut, dzięki czemu dobrze nadaje się do mieszanek, zaś pita jako oddzielny gatunek świetnie smakuje zarówno jako espresso, jak i podstawa napojów kawowych. Dobrze sprawdza się jako kawa śniadaniowa, jednak ze względu na niezbyt wysoką kwasowość polecana jest do picia o każdej porze dnia.
Aby w pełni wydobyć bukiet kawy, zaparz ją w odpowiedni sposób. Najlepszy będzie ekspres ciśnieniowy, włoski zaparzacz lub tłoczek francuski. Możesz także zaparzyć kawę w tygielku, na sposób arabski. Pamiętaj, że idealna temperatura do zaparzania kawy to około 90-96 stopni – kawa zalana wrzątkiem traci aromat, jeśli więc chcesz się nią delektować, pozwól wodzie trochę przestygnąć.







 ZAPRASZAM do sklep.coffea.pl