sobota, 22 września 2012

Gofry :) z mąki z Młynów w Stoisławiu



  G O F R Y



Potrzebne składniki:

2 szklanki mąki   ( Mąka pszenna typ 500 wrocławska  MŁYNY W STOISŁAWIU) http://www.stoislaw.com.pl/index2.php?g=7

2 szklanki mleka
 

2 jaja
 

6 łyżek oleju
 

1 łyżeczka proszku do pieczenia
 

1 łyżeczka cukru
 

szczypta soli


Przygotowanie


Żółtka oddzielamy od białka . Zmiksować żółtka, mleko, mąkę z młynów w Stoisławiu , proszek do pieczenia, olej i sól na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem. Piec w rozgrzanej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru ( czas pieczenia uzależniony jest od mocy gofrownicy ) . Moja gofrownica ma dość małą moc dlatego gofry piekę około 9 minut .
Gofry można podawać z dżemami  , owocami z czym tylko chcecie
 Gofrownicę przed użyciem należy nasmarować olejem








Mąką ma wielkie znaczenie przy wypiekach ciast , gofrów itp . 
Dobrej jakości mąka to podstawa . Do wszelkich wypieków polecam wam mąkę wrocławską z MŁYNÓW W STOISŁAWIU


http://www.stoislaw.com.pl/index2.php?g=7
Mąka pszenna typ 500 wrocławska

Mąka pszenna typ 500 wrocławska jest najczęściej kupowaną przez Panie domu. Tej mąki potrzebuje każda gospodyni na pierogi, naleśniki, do zup, sosów i na pyszne ciasto.


Informacje szczegółowe:

waga netto 1 opakawania (w kg):
1.00
Nr normy:
ZDN-97/PZMłS/Z-11/09
Kod PKWiU:
15.61.21-00.11
Kod EAN-13 opak.jednostk.:
5900563000033
Kod EAN-13 opak.zbiorcze:
5900563100030
Ilość opak. jedn.:
1
ilość kg w pakiecie:
10.00
Ilość pakietów:
80
ilość opak.jedn. na europalecie:
800
Liczba warstw:
8
Ilość kg na europalecie:
800
Wysokość towaru na europalecie:
1.40