wtorek, 10 marca 2015

Figowe powidła z pieca- z piekarni naZakwasie.pl

Znalezione obrazy dla zapytania na zakwasie.pl


Uwielbiam figi między innymi za to:
że wspomagają trawienie, likwidują zaparcia oraz problemy sercowo-naczyniowe.


Kocham je również za cudowny smak, jedyny w swoim rodzaju.
Jestem trochę zbyt leniwa żeby robić samemu przetwory.
A niestety dżemy/powidła z marketów składają się głównie z cukru innych sztucznych słodzików. Od wszystkich chemicznych dżemów trzymam się z daleka. Czytajcie etykiety i kupujcie z głową! Im mniej cukru tym lepiej.

Figowe powidła z pieca - z piekarni naZakwasie.pl są przepyszne i nie zawierają cukru (jedynie jest taki co występuję w owocach).
Świetnie smakują z naleśnikami, chlebem, sprawdzą się jako dodatek do ciasta, nadzienie do pączków czy rogalików.



Powidła figowe są tak smaczne, że lubię je jeść prosto ze słoika łyżką. Jest to produkt bardzo zdrowy i ekologiczny. Nie zawiera konserwantów, barwników, czy innych paskudnych ulepszaczy.
Jest 100% naturalny, smakuję tak jak robiony w domu.





Jeżeli jesteście zainteresowani powidłami figowymi z pieca -naZakwasie.pl to zapraszam na stronę: