wtorek, 17 marca 2015

Olej Lniany BOFLAX 250ml Do Diety dr Budwig ŸPRODUCENT- Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich

Znalezione obrazy dla zapytania kaszka lniano-owsiana instytut

Olej Lniany BOFLAX 250ml Do Diety dr Budwig ŸPRODUCENT-  Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich


Olej lniany jest bardzo zdrowy. Wspomaga odchudzanie, poprawia pracę jelit, poprawia kondycję skóry czy włosów.
A na dodatek jest bardzo smaczny.
Oleju lnianego używam głównie do sałatek, surówek, ziemniaków.
Można używam go do wszystkich dań zimnych!.
Uwaga. Oleju lnianego nie należy podgrzewać.
Olej lniany w smaku jest bardzo delikatny, nie musicie się obawiać że jakoś drastycznie zmieni smak waszej ulubionej potrawy.
Olej jest wydajny, ma praktyczne opakowanie, należy go przechowywać w lodówce.


Zalety Oleju Lnianego Boflax :

+smaczny

+zdrowy

+wydajny

+estetyczne, praktyczne opakowanie

+atrakcyjna cena

+wysyłka bardzo szybka


Co mówi producent?


Olej Lniany BOFLAX® do Diety Dr Budwig jest olejem tłoczonym na zimno ze starannie wyselekcjonowanych nasion lnu. Ze względu na wysoką, ponad 55% zawartość kwasu alfa-linolenowego, stanowi najbogatsze, znane roślinne źródło tego kwasu należącego do rodziny Omega-3. W większości spożywanych olejów roślinnych zawartość kwasów Omega-3 wynosi do 10 %.

Istota potrzeby codziennej suplementacji diety kwasami Omega-3 sprowadza się do zniwelowania dużej różnicy w stosunku do spożywanych kwasów Omega-6. Kwasy Omega-3 oraz Omega-6 należą do grupy Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT), których organizm sam nie potrafi syntetyzować i przyswaja je z pożywienia. Niestety, w diecie przeciętnego Europejczyka stosunek ilościowy spożywanych kwasów Omega-3 do Omega-6 wynosi od 1:10 do nawet 1:20, natomiast właściwą sprzyjająca zdrowiu proporcja, to 1:4. Świadomy konsument powinien niwelować różnicę między w/w kwasami, ograniczać spożywanie tłuszczów utwardzonych oraz stosować zasady zdrowego, zrównoważonego żywienia.

Kwas alfa-linolenowy zawarty w Oleju Lnianym Boflax® ulega w organizmie przemianom metabolicznym, pełniąc wiele ważnych dla zdrowia funkcji. W procesie spalania dostarcza potrzebnej organizmowi energii do pracy. W tym zakresie jest wyjątkowo energetyczny, zalecany sportowcom przed zawodami. Jest składnikiem błon komórkowych organizmu. Nadaje im elastyczność, zapewnia prawidłowy transport substancji odżywczych i komunikację z innymi komórkami. Po przetworzeniu przez bakterie jelitowe bierze udział w usuwaniu zbędnego cholesterolu z organizmu. W rezultacie kwas alfa-linolenowy przyczynia się do utrzymywania prawidłowego stężenia cholesterolu we krwi.

Olej Lniany BOFLAX® może być alternatywą dla ludzi, którzy nie stosują w swojej diecie ryb z powodu innych preferencji kulinarnych (np. dla wegan). Metabolitami kwasu alfa-linolenowego w organizmie są aktywne, występujące również w tłuszczach ryb kwasy EPA i DHA.

Ponad 80-letnia lniarska tradycja naukowo-badawcza Instytutu Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich pozwala na wykorzystanie posiadanej wiedzy dla zapewnienia wysokiej jakości i właściwości prozdrowotnych Oleju Lnianego BOFLAX®. Wytwarzany w niskich temperaturach, poddany naturalnej filtracji w celu usunięcia zbędnych, stałych zanieczyszczeń zachowuje bogactwo fitosteroli, tokoferoli i Omega-3 oraz wyjątkowy walor smakowy. Każda wyprodukowanawedług najwyższych standardów jakości seria Oleju Lnianego BOFLAX® jest wnikliwie badana przez doświadczonych specjalistów w nowocześnie wyposażonym, certyfikowanym laboratorium badawczym. Surowce do produkcji pochodzą od sprawdzonych przez Instytut wieloletnich dostawców oraz upraw własnych.Nasiona wykorzystywane do produkcji Oleju Lnianego BOFLAX® nie są poddawane żadnym modyfikacjom genetycznym (NON GMO) i nie zawierają żadnych dodatków przeciw-utleniających.

Świeży olej lniany bardzo ceniony w tradycyjnej staropolskiej kuchni, jest znany jako najbogatsze źródło nienasyconych kwasów omega3 (45-60%).
Olej ten jest idealnym dodatkiem do wszelkich potraw np. białego sera, kaszy, ziemniaków w mundurkach, śledzi, zielonej sałaty, surówek, korzystnie z dodatkiem cebuli lub czosnku.

Olej Lniany BOFLAX® jest idealną podstawą diety Dr Budwig, której głównym założeniem jest nasycenie organizmu odpowiednią ilością kwasów Omega-3, przez co komórki odzyskują swoje naturalne właściwości. Dieta ta może być stosowana w profilaktyce nowotworowej. Przeznaczona jest dla osób starszych, intensywnie uczących się i uprawiających sport ze względu na zwiększenie wydolności i odporności organizmu. Olej Lniany BOFLAX® z wysoką zawartością kwasów Omega 3 jest źródłem energii i witamin, stanowi materiał budulcowy dla komórek i tkanek organizmu człowieka.


Skład:
olej lniany wysokolinolenowy tłoczony na zimno – 100%

Dzienna porcja zawiera: 10 ml (9 g) – 60 ml (54 g)
wartość energetyczna: 333 kJ (81 kcal) – 1998 kJ (486 kcal)
kwasy tł. wielonasycone, w tym 6,51 g – 39,07 g
- Omega-3 (kwas alfa-linolenowy): 5,09 g – 30,54 g
- Omega-6 (kwas linolowy): 1,42 g – 8,54 g
kwasy tł. jednonienasycone: 1,60 g – 9,60 g

Sposób użycia: Olej Lniany BOFLAX® należy spożywać na zimno, bez podgrzewania i gotowania, gdyż wówczas zachowuje właściwości prozdrowotne i nie ulega destrukcyjnym przemianom. Do codziennego, profilaktycznego spożycia wystarczą 1-2 łyżki stołowe.

Tradycyjnie Olej Lniany spożywano z drobno pokrojoną cebulą lub roztartym czosnkiem, głównie jako dodatek do gotowanych ziemniaków lub białego sera. Olej Lniany wspaniale smakuje dodany do pieczywa, śledzi, surówki z kiszonej kapusty, sałatek lub kaszy albo jako składnik sosów sałatkowych i majonezu. Można go także wykorzystać w ulubionej diecie według własnych pomysłów.

Przechowywanie: Olej Lniany BOFLAX® jest sprzedawany w ciemnych, szklanych butelkach. Po otwarciu butelki należy olej przechowywać w lodówce. Olej Lniany BOFLAX® zawiera naturalne woski. Przechowywany w niskiej temperaturze może stać się nieco mętny. Na dnie butelki pojawić się może naturalny osad wyziębionych wosków, co jest dowodem na to, że wcześniej nie został poddany procesowi rafinacji. Po umieszczeniu w temperaturze pokojowej ponownie staje się klarowny. Dzięki unikalnej, opracowanej w naszym Instytucie technologii Olej Lniany BOFLAX® przed otwarciem nie wymaga przechowywania w lodówce, zachowuje prozdrowotne właściwości przez minimum 3 miesiące od chwili nalania do zabezpieczonych przed UV butelek.

Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem oleju lnianego to zapraszam: