poniedziałek, 27 kwietnia 2015

PRO BODY---> chleb o obniżonej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości białka


Do lata zostało nam tylko 60 dni.  Cała Polska intensywnie się odchudza a czasu już niewiele.
Jeśli choć trochę interesujecie się zdrowym odżywianiem, to dobrze wiecie że węglowodany są mało korzystne podczas odchudzania (owszem dodają energii ale ich zbyt duża ilość powoduję tycie).  


 Na początku mojej diety unikałam pieczywa jak ognia, jednak od rana owsianka z mlekiem mi nie wystarczała. Czułam się słaba, ciągle chodziłam głodna i zmęczona. Szukałam w piekarniach dietetycznego pieczywa (nie mylić z tych chrupkim czy ryżowym, które ze słowem "zdrowy" tak naprawdę mają mało wspólnego.


Chlebek Pro Body poleciła mi moja dietetyczka, miałam pewne obawy o dostępność pieczywa (ale w moim mieście jest dostępny na szczęście). Na stronie Pro Body możecie sprawdzić, gdzie możecie go kupić.
Chleb Pro Body zrobiony jest z pełnoziarnistych mąk, w składzie ma otręby, błonnik, liczne nasiona, białko.  Wszystkie składniki niezbędne podczas odchudzania. A co najważniejsze  PRO BODY ma 90% mniej węglowodanów i około 300%więcej białka od zwykłych chlebów.  Chlebek Pro Body jest bardzo smaczny i sycący. Dwie kromki chleba wystarczą mi w zupełności na śniadanie, kiedy białego pieczywa musiałam zjadać nawet 4 czy 5 kromek.
Pro Body długo pozostaję świeży, starcza mi na kilka dni . Mam dobrą wiadomość dla cukrzyków, już nie muszą rezygnować z pieczywa.


Pieczywo Pro Body sprawdzi się idealnie dla diabetyków, ponieważ ma niski indeks glikemiczny. 
Ceny pieczywa Pro Body dostępne są dla każdego .
Pieczywo Pro Body wyśmienicie smakuję również na ciepło z opiekacza :).



Podsumowanie PIECZYWO PRO BODY:


+smaczne

+zdrowe

+wspomaga odchudzanie

+daję dużo energii na cały dzień

+ma o 90 % mniej węglowodanów od tradycyjnego pieczywa

+ma o 300% więcej białka

+długo pozostaję świeże

+dostępne prawie w każdym mieście w Polsce ( na stronie Pro Body możecie sprawdzić czy jest dostępne także u Was)

+przystępna cena


A co mówi producent pieczywa Pro Body ?


ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej zawartości węglowodanów. Ze składnikami pełnoziarnistymi i nasionami

- ProBody zawiera około 90% mniej węglowodanów i około 300% więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
- ProBody - pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
- Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia.
- Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we krwi!
- Smaczny chleb, długo zachowujący świeżość!
- Doskonałe pieczywo na tosty o świetnym smaku!

Skład ProBody, czyli formuła Low Carb bez tajemnic!

Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury w skład której wchodzi m.in.:
  • białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,
  • składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz,
  • nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,
  • błonnik jabłkowy, otręby pszenne.

Pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!

ProBody to idealny produkt dla diabetyków
– dzięki jego właściwościom (niska zawartość węglowodanów i niski indeks glikemiczny) oraz wspaniałemu smakowi i parametrom organoleptycznym może być włączony do codziennej diety cukrzyków.

Poradnia Dietetyczna Katedry Dietetyki na Widziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie przeprowadziło badania nad Chlebem ProBody zgodnie z wytycznymi FAO/WHO.

Wyniki badań wykazały, że pieczywo ProBody posiada wartość średnią indeksu glikemicznego na poziomie 33,5% i można ją uznać za niską, nie przekraczająca 55%. Wykonawcą badań była Poradnia Dietetyczna SGGW pod kierownictwem dr inż. Ewy Lange

Wyniki badań to oprócz pozytywnych opini klientów kolejny dowód na to, że pieczywo probody idealnie nadaje się do niskowęglowodanowych sposobów odżywiania i może być włączone do codziennej diety diabetyków (osób cierpiących na cukrzycę).

Co to jest IG?
"Koncepcja IG powstała już w 1980 roku, kiedy to zauważono, że różne produkty żywnościowe o takiej samej ilości węglowodanów nie oddziaływują w ten sam sposób na wzrost stężenia cukru we krwi. Na przykład 30 g węglowodanów w postaci chleba może powodować zupełnie inny efekt glikemiczny (czyli zmiany stężenia glukozy w surowicy krwi) niż 30 g węglowodanów w postaci owoców lub makaronu. Indeks glikemiczny jest w rzeczywistości sposobem szeregowania żywności zawierającej węglowodany według siły, z jaką podnosi ona po jej spożyciu stężenie cukru we krwi. Skala wartości IG mieści się między 0 a 100, gdzie 100 stanowi IG produktu referencyjnego, jakim jest glukoza lub biały chleb. Zawierając taką samą ilość węglowodanów przyswajalnych żywność o wysokim IG powoduje wyraźne wahania stężenia glukozy we krwi, podczas gdy żywność o niskim IG wywołuje mniejszy za to dłużej utrzymujący się wzrost glikemii poposiłkowej." więcej o Indeksie glikemicznym przeczytasz w artykule http://www.izz.waw.pl - O co chodzi w Indeksie glikemicznym?

Co zyskujesz jedząc produkty o niskim indeksie glikemicznym?

Znajomość wartości IG produktów żywnościowych może być pomocna dla osób chorych na cukrzycę, które muszą kontrolować swój poziom cukru we krwi.
Żywność o niskim IG może zwiększać wytrzymałość organizmu a żywność i napoje o wysokim IG pomagają uzupełniać zapasy glikogenu mięśniowego po wysiłku fizycznym
Znajomość IG może być przydatna w walce z otyłością. Sugeruje się bowiem, że dieta o niskim IG, poprzez zwiększanie uczucia sytości, może pomóc ludziom w utracie masy ciała

Więcej o Indeksie glikemicznym przeczytasz w artykule http://www.izz.waw.pl - O co chodzi w Indeksie glikemicznym




Jeżeli jesteście zainteresowani zakupem pieczywa PRO BODY to zapraszam na stronę: