niedziela, 13 grudnia 2015

KAWA ZBOŻOWA „Z GŁOGIEM I MELISĄ”--------> GALCA

http://www.polorama.org/ 

http://www.polorama.org/kawa-zbozowa

Kilka słów o Firmie GALCA...

Spółka Galca jest największym ukraińskim producentem kawy.
Od wielu lat GALCA specjalizuje się także w produkcji prozdrowotnych napojów na bazie kawy zbożowej, precyzyjnie dobierając te składniki i dodatki, których działanie lecznicze potwierdziły badania naukowe. Wielokrotnie dowiedziono, że wchodząca w skład preparatów GALCA melisa lekarska, karpacki żeń-szeń, owoc głogu i echinacea nie tylko leczą, ale również zapobiegają licznym chorobom, posiadając właściwości profilaktyczne i prebiotyczne, znacznie zwiększające odporność organizmu. Receptury są tak dobrane, by preparaty w postaci kawy zbożowej nie cechowały się żadnymi szkodliwymi działaniami ubocznymi i mogły być spożywane przez ludzi chorych i w pełni zdrowia, zarówno przez osoby w bardzo podeszłym wieku, jak i przez najmłodsze dzieci.
 
 Kawy zbożowe są wciąż bardzo popularne w Polsce. W moim domu kawa zbożowa z mlekiem zawsze gościła podczas śniadania, pamiętam jak mama gotowała cały dzbanek kawy dla mnie i rodzeństwa.
Kawa zbożowa jest bardzo zdrowa, mogą pić ją także dzieci.
 
Chciałam wam przedstawić wyjątkową kawę zbożową z głogiem i melisą firmy GALCA.
Tak jak wcześniej wspomniałam kawa zbożowa ma w sobie wiele składników leczniczych, firma GALCA dodaje do swojej kawy dodatkowe elementy (dzięki którym kawa jest jeszcze bardziej zdrowa).
Kawa zbożowa z głogiem i melisą GALCA jest bardzo smaczna, tak naprawdę smak melisy jest  nie wyczuwalny, smakuje wyśmienicie. Najczęściej piję ją z mlekiem i jedną łyżeczka cukru.

Melisa ma właściwości uspokajające,  po całym dniu stresów w pracy, kubek gorącej kawy Galca jest ukojeniem dla zszarganych nerwów.
Kawa zbożowa Galca z melisą i głogiem będzie doskonała dla osób, które mają problemy z zasypianiem.
Odkąd przed snem pije kubek kawy Galca, lepiej śpię i budzę się wypoczęta.
Producent kaw Galca ma dużą ofertę, wszelkie produkty możecie zamawiać przez internet.
Ceny kaw Galca są bardzo niskie :).
W moich kolejnych postach przedstawię wam kolejne kawy Galca, które pije moja rodzina.
 
 
Co mówi producent o KAWIE ZBOŻOWEJ Z GŁOGIEM I MELISĄ GALCA?
 
KAWA ZBOŻOWA „Z GŁOGIEM I MELISĄ” Naukowcy z wielu renomowanych placówek badawczych potwierdzili następujące właściwości poszczególnych składników tego preparat
http://www.polorama.org/kawa-zbozowa


ZIARNO JĘCZMIENIA


Zawiera witaminy B1, B2, B6, beta karoten, kwas foliowy, potas i wapń który wzmacnia kości, żelazo - przeciwdziała anemii, magnez zapobiegający skurczom mięśni i łagodzi skutki stresów, mangan, który zwiększa odporność organizmu, cynk i krzem odgrywające ogromna rolę przy tworzeniu tkanki łącznej, przy czym ten drugi także wzmacnia włosy i paznokcie. Do tego dochodzi selen chroniący przed wolnymi rodnikami, a zatem zapobiega nowotworom, oraz błonnik, który reguluje procesy trawienne.

Jęczmień odżywia organizm, ale może też stymulować odchudzanie, bo zmniejsza apetyt i jednocześnie „wymiata” z przewodu pokarmowego szkodliwe substancje, oczyszczając jelito grube. Preparaty jęczmienia wspomagają leczenie wrzodów żołądka, chronią wątrobę, stabilizują pracę serca i wyrównują ciśnienie krwi, neutralizują rakotwórcze komórki, łagodzą stany zapalne układu pokarmowego, oddechowego i moczowego. Podawany jest chorym z biegunką, problemami trawiennymi, zaburzeniami jelitowymi.

Naukowcy z Wydziału Badań nad Zbożem Departamentu Rolnictwa USA w Madison dowiedli, że jęczmień hamuje syntezę cholesterolu uszkadzającego naczynia w wątrobie, a badania Uniwersytetu Stanu Montana zaowocowały powstaniem nowego leku, podawanego w USA między innymi pacjentom po operacji bajpasów. Naukowcy z Izraela zalecają wykorzystanie przetworów z jęczmienia przy leczeniu zaparć.

Furorę robi ostatnio młody jęczmień, który odmładza! Ostatnio odkryto w nim przeciwutleniacz zwalczający wolne rodniki zatruwające organizm i przyśpieszające proces starzenia, czyniąc to znacznie skuteczniej niż witamina E, nazywana witaminą młodości. Preparaty z jęczmienia przyśpieszają także gojenie ran, chronią przed stanami zapalnymi i infekcjami, wspomagają leczenie niektórych chorób krwi, dotleniają organizm, działają bakteriobójczo. 


 
KORZEŃ CYKORII

Do dzisiaj wyizolowano już ponad 100 różnych substancji zawartych w poszczególnych częściach tej rośliny. Najbogatsze jednak są jej korzenie. Wyciągi z korzenia cykorii działają żółciotwórczo, żółciopędnie, moczopędnie, trawiennie, prebiotycznie oraz hipoglikemicznie. Wiele badań renomowanych ośrodków naukowych potwierdza, ze preparaty z cykorii przydają się do leczenia cukrzycy, zaburzeń przemiany materii oraz do odbudowy mikroflory przewodu pokarmowego. Cykoria zapobiega też zaparciom i łagodzi objawy zatruć metabolicznych, nasilając detoksykację. Odwar z korzenia działa łagodząco i nawilżająco na skórę i błony śluzowej. Rozdrobniony i uprażony korzeń zalecany jest do leczenia dyskinezy dróg żółciowych, profilaktyki i łagodzenia kamicy żółciowej. Ponadto intrakt z korzenia, służy do kuracji odtruwających i regenerujących wątrobę.

Zaskakujące właściwości zdrowotne ma inulina - rozpuszczalny błonnik pokarmowy z korzenia cykorii. Liczne badania naukowe potwierdzają, że inulina:
pomaga w przywróceniu i utrzymaniu przyjaznej flory bakteryjnej,
sprzyja regulacji metabolizmu tłuszczów i cholesterolu,
wspomaga profilaktykę chorób nowotworowych,
wspiera system odpornościowy i enzymatyczny,
zwiększa przyswajalność niezbędnych minerałów,
obniża kaloryczność wielu potraw jako zamiennik cukru i tłuszczu.

Ponadto inulina znakomicie wspomaga odchudzanie. Nie wchłania się z przewodu pokarmowego, zatem jej wartość kaloryczna jest zerowa. Jednocześnie hamuje wchłanianie tłuszczów i cukrów przy niezaburzonym wchłanianiu witamin i składników mineralnych. „Wypełniając” jelita oszukuje receptory głodu, dodatkowo wspierając nieszczęśników na diecie odchudzającej.

Badania prozdrowotnych właściwości cykorii wciąż trwają. W 2010 roku opublikowano wyniki badania z zastosowaniem wzrastających dawek ekstraktu Cykorii u chorych z zaawansowanymi zmianami zwyrodnieniowymi stawów kolanowych lub biodrowych. Efekt przeciwbólowy wystąpił u ponad 70 proc. pacjentów.

OWOC GŁOGU


leczy:
poprawia krążenie krwi,
obniża ciśnienie,
ogranicza cholesterol,
działa przeciwzapalnie,
wspomaga leczenie miażdżycy i dusznicy

i wzmacnia:

preparaty z głogu zwiększają wydolność organizmu,
preparaty z głogu to wymiatacze wolnych rodników zatruwających organizm.
 
MELISA LEKARSKA

zapobiega:
miażdżycy - zmniejszając poziom cholesterolu,
schorzeniom wątroby,
zwyrodnieniu siatkówki w wyniku jaskry, cukrzycy lub starzenia,
chorobie wrzodowej żołądka.

zalecana na:

bezsenność,
astmę,
niedokrwistość.

ma działanie:

rozkurczające,
przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne,
opóźnia procesy starzenia się organizmu.
poprawia pamięć i zwiększa koncentrację uwagi, zmniejsza objawy demencji starczej.
  

http://www.polorama.org/kawa-zbozowa
 
Podsumowanie KAWA ZBOŻOWA Z GŁOGIEM I MELISĄ GALCA:
 
+smaczna
 
+ bardzo zdrowa !!
 
+doskonały aromat
 
+mogą pić ją także dzieci
 
+uspokaja, lepiej się po niej śpi
 
+wydajne opakowanie
 
+niska cena
 
+można zamawiać: tutaj




Więcej informacji o kawach zbożowych GALCA znajdziecie: