poniedziałek, 7 marca 2016

Chleb ProBody ---> samo zdrowie!!

http://chlebprobody.pl 

To już mój drugi post poświęcony przepysznemu chlebkowi ProBody. Jeśli szukacie zdrowego, dietetycznego chlebka koniecznie zajrzyjcie na stronę ProBody.
Chleb ProBody można zakupić internetowo i stacjonarnie w całej Polsce.

Sekret chlebków ProBody tkwi w tym, że zawiera ok. 90% mniej węglowodanów i ok. 300% więcej białka niż zwykle chleby mieszane.
Chlebek jest bardzo smaczny, ma fajną konsystencje nie jest za twardy ani za miękki, wygodnie się go kroi.
Pozostaje świeży bardzo długo. W porównaniu ze zwykłym chlebem jest sycący.



Chlebek ProBody uzależnia w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Na pewno warto go wypróbować a zakochacie się w nim od pierwszego wejrzenia :) .
Na zdjęciach zobaczycie moje cudowne kanapeczki z chlebkiem Probody.



Podsumowanie Chleb ProBody:

+bardzo smaczny

+ZDROWY

+idealny dla osób na diecie

+ śmiało mogą go jeść cukrzycy

+łatwo się kroi

+długo pozostaje świeży

+niska cena

+można go kupić na terenie całej Polski




Więcej informacji o Chlebie ProBody...



ProBody - pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia.
Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we krwi! Smaczny chleb, długo zachowujący świeżość! Doskonałe pieczywo na tosty o świetnym smaku!




Skład ProBody, czyli formuła Low Carb bez tajemnic!


Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury w skład której wchodzi m.in.:
białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,
składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz,
nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,
błonnik jabłkowy, otręby pszenne.


Pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!

ProBody to idealny produkt dla diabetyków – dzięki jego właściwościom (niska zawartość węglowodanów i niski indeks glikemiczny) oraz wspaniałemu smakowi i parametrom organoleptycznym może być włączony do codziennej diety cukrzyków.

Poradnia Dietetyczna Katedry Dietetyki na Widziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie przeprowadziło badania nad Chlebem ProBody zgodnie z wytycznymi FAO/WHO.
Wyniki badań wykazały, że pieczywo ProBody posiada wartość średnią indeksu glikemicznego na poziomie 33,5% i można ją uznać za niską, nie przekraczająca 55%. Wykonawcą badań była Poradnia Dietetyczna SGGW pod kierownictwem dr inż. Ewy Lange

Wyniki badań to oprócz pozytywnych opinii klientów kolejny dowód na to, że pieczywo probody idealnie nadaje się do niskowęglowodanowych sposobów odżywiania i może być włączone do codziennej diety diabetyków (osób cierpiących na cukrzycę).

Więcej informacji :